Gert Verhulst zal dan toch nog een tijdje ‘Gertje’ blijven van Samson: Dit is er aan de hand
PMN
Gert Verhulst zal dan toch nog een tijdje ‘Gertje’ blijven van Samson: Dit is er aan de hand
Foto: Photonews

Gert Verhulst kondigde aan dat hij stopt als het baasje van Samson. Al zat dat toch niet voor meteen zijn.

De 62-jarige boer zou in een vlaag van woede een steen naar het hoofd van de hond hebben gegooid. De twee jaar oude Welsh corgi verloor nadien het bewustzijn.

Bewusteloos
De boer zag dat de hond bewusteloos was en deed dan iets heel gruwelijk. Hij wurgde het dier en maakte er dan hondenvlees van om het op te warmen in de kookpot. Daarna nodigde hij de buren uit, inclusief het baasje, om het dier te komen opeten.

Online petitie
Het incident gebeurde in Zuid-Korea. De zaak ging de wereld rond nadat de 30-jarige dochter van het gezin deze week een petitie online had gezet om ervoor te zorgen dat de dader zeker gestraft zal worden. Er zijn inmiddels al meer dan 15.000 handtekeningen ingezameld. 

In de schuur
“We zijn de hele stad rondgegaan om foto’s te verspreiden van onze vermiste hond", klinkt het. ”Zelfs de dader had gezegd dat hij iets zou laten weten als hij onze hond vond." Ondertussen lag het dier in zijn schuur.

Hondenvlees
De boer is verhoord door de politie. Hij ontkent de hond te hebben opgegeten. Volgens hem deelde hij het hondenvlees met anderen. Volgens Koreaanse media is de politie van plan de man aan te houden voor het beschadigen van andermans eigendommen.

Delicatesse
In Zuid-Korea is hond een echte delicatesse. Al is de verkoop wel sterk gedaald. De lokale bevolking ziet de hond steeds meer als een huisdier. Jongere generaties eten zelfs geen hond meer.

Nieuwe wet
Door een vernieuwde wet staan er nu ook strengere straffen op dierenmishandeling in het land: overtreders kunnen tot twee jaar cel krijgen of een geldboete.

Meer nieuws

Meer nieuws

.