Actrice Lut Hannes keert vanavond terug in ‘Thuis’ nadat ze borstkanker overwonnen heeft: “Maar ik ben nog niet de oude”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
De 64-jarige actrice Lut Hannes stond een jaar niet op de set van ‘Thuis’. Ze kreeg te maken met borstkanker.

“Nee, ik voel me nog niet de oude", zegt Lut Hannes in Het Laatste Nieuws. "Ik moet me nu honderd procent inzetten om zo'n vijftig procent van de oude Lut te kunnen halen.”

“Maar het feit dat ik al enkele weken opnieuw op de set sta, wil wel zeggen dat het beter met mij gaat. Er zijn wel nog een paar issues: mijn concentratie is zwakker, ik ben vlugger moe en mijn gewrichten doen soms pijn. Dus ja, het moet en mag nog beter."

Fans
“Dat ik nu al aan de slag kan, heb ik vooral te danken aan de aanpassingen die de makers mij gunnen. Ik sta nog maar voor een beperkt aantal scènes per dag op de set en nooit op vroege uren. Zonder zoveel begrip van de makers denk ik niet dat een terugkeer nu al zou lukken. Dankzij hen heb ik eindelijk weer het gevoel dat ik meedraai in de werkende wereld."

Lut kreeg ook heel veel beterschapswensen van de fans van ‘Thuis’. “Kaartjes, mails, zelfgemaakte dingen, cadeautjes. Een hele lade vol. Ik heb ze nog allemaal en hou ze zeker bij. Ja, dat ik zoveel steun kreeg en krijg van de 'Thuis'-kijker, doet me enorm veel plezier”, besluit Lut.