Andrei Lugovski moet leven van een uitkering: “Ik kon niet werken, al mijn spaargeld is op”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Andrei Lugovski kan weer aan zingen beginnen denken. De zanger werd het slachtoffer van vergiftiging.

De dader loopt nog steeds vrij rond. Na een dik jaar is het gerechterlijk onderzoek nog altijd niet afgerond. "De speurders vertellen me niet alles en ik weet dan ook nog altijd niet of ze een verdachte op het oog hebben”, reageert Andrei Lugovski Het Laatste Nieuws. 

“Er is in elk geval nog niemand formeel in beschuldiging gesteld. En zonder bewijzen ga ik dat ook niet doen. Maar de dolgedraaide persoon die mij dit moedwillig heeft aangedaan, zal de gevolgen moeten dragen. Hij of zij zal niet alleen mijn ziekenhuisfactuur moeten vergoeden, maar ook de andere schade die ik heb geleden. En die is enorm. Het voorbije anderhalf jaar kon ik immers niet optreden en had ik dus ook geen inkomen.” 
(lees verder onder de foto)

Uitkering
“Het was moeilijk om die periode met een krappe uitkering te overbruggen. Mijn spaargeld is ondertussen zo goed als op. Gelukkig heb ik een paar vrienden die me geld wilden lenen. Ik heb hen wel beloofd alles terug te betalen. Ach, ik kom er wel."

"De theorie dat het een dom ongeval door slechte catering was, slaat nergens op. In dat geval zouden mijn muzikanten ook vergiftigd zijn geweest en dat was niet zo. Dat ik me dit zelf heb aangedaan voor wat extra aandacht, is ook onzin. Ik vond het zelfs heel pijnlijk om dat te horen. Ik kan me enkel verdedigen door mijn medisch dossier voor te leggen, waarin staat dat ik een medisch wonder ben en door het oog van de naald ben gekropen.”