Peter Van De Veire vandaag 20 uur lang op de radio: “Ik ben al vijf jaar over datum”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Peter Van De Veire staat vandaag voor een drukke dag. De 47-jarige radiopresentator zit vandaag 20 jaar op de radio.

Peter Van De Veire gaat dat vieren door 20 uur lang radio te maken. Hij zal vanaf 14 uur tot 10 uur morgenochtend lang te horen zijn op MNM. Peter lijkt wel de eeuwige jeugd te hebben, op je 47ste nog presenteren op een jongerenradio.

“Ik heb onlangs voor het eerst toegegeven dat ik mijn houdbaarheidsdatum bij MNM op 5 januari 2019 had gezet. Die datum had ik in 2011 vastgelegd, toen MNM een jaar of twee bestond. Hier mag ik niet te lang blijven hangen, dacht ik, al heb ik dat nooit uit­gesproken”, vertelt Peter in Het Nieuwsblad. 
(lees verder onder de foto)

Te oud of niet?
“Nu besef ik hoe relatief leeftijd is. Ik kreeg op mijn 35ste al de vraag of ik niet te oud was voor dat jonge publiek van Studio Brussel. Nu ben ik 47 en ­beschouw ik mezelf als het ­paneermeel dat al vijf jaar over datum is en nog altijd bruikbaar. Het is een cliché, maar leeftijd zit tussen je oren. Al snap ik Gert Verhulst, die afscheid neemt van Samson.” 

“Je wil niet dat er ­iemand op je schouder tikt en zegt: Kom jongen, we gaan u een andere jobke geven. Het voordeel van die ochtendshow op MNM is dat we die niet alleen voor de 15-jarige Lars maken die naar school gaat, maar ook voor de ­29-jarige Tine op weg naar het werk en de 47-jarige Mo die met de truck rijdt.”