Line uit ‘Blind Getrouwd’ heeft wel een belangrijk eis voor Victor: “Daar gaan we later wonen”
PMN
Line uit ‘Blind Getrouwd’ heeft wel een belangrijk eis voor Victor: “Daar gaan we later wonen”
Foto: Medialaan

Line en Victor besloten om hun relatie voluit een kans te geven. Ze gaan wel terug apart wonen.

De dertigjarige Morgane Waldmann was erbij en heeft vooral kritiek op het personeel van de NMBS.  Volgens haar wisten die niet wat te doen.

Noodrem
"De trein was onderweg tussen Gent en Brussel toen een passagier aan de noodrem trok en de trein tot stilstand bracht. Even later riep het treinpersoneel om dat ze op zoek waren naar een arts of iemand vaardig in eerste hulp bij ongevallen”, vertelt Morgane in Het Nieuwsblad. 

Cursus
“Ik heb een cursus gevolgd en haastte mij naar vooraan in de trein. Er waren ook twee artsen aanwezig, een brandweerman en een verpleegster."

Treinbegeleiders
"Maar de drie treinbegeleiders wisten niet wat te doen. Geen van hen had enige kennis van EHBO of van hartmassages. Er was in de trein ook geen defibrillator aanwezig. Met zo een toestel kan een elektrische schok worden toegediend aan een persoon die door een hartstilstand is getroffen.”

Defibrillator
"Ik zeg niet dat een defibrillator het leven van die man had kunnen redden. Maar ik vind het wel onvoorstelbaar dat zo"n belangrijk toestel niet aanwezig is op drukke treinen en dat het personeel van de NMBS niet opgeleid is om met medische crisissituaties om te gaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.