Treinbegeleidster haalt fel uit klimaatbetogers en Anuna De Wever: "Dit was zo ongepast"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Treinreizigers die zondag vanuit Leuven naar de klimaatmars in Brussel spoorden, gaan geschrokken zijn. Een treinbegeleidster ging er uit de bocht.

De treinbegeleidster wilde aan alle reizigers laten weten wat ze vond van de klimaatbetogingen. Voormalig minister Magda Aelvoet (Groen) zat ook op de trein. 

Magda Aelvoet legt uit wat er gebeurde op de trein. "Ik stapte rond 10 uur in de trein en toen was het nog vrij rustig in de coupé. 

"Tot de begeleidster binnenstapte. Zonder aanleiding begon ze te vragen wie er op weg was naar de betoging. Niemand reageerde, maar ze stak vervolgens een kort relaas af dat diegenen dan ook de auto definitief aan de kant moeten zetten en niet meer net als Anuna mogen vliegen. Ik was net als de andere reizigers eerst wat verbouwereerd en heb uiteindelijk toch gereageerd door te zeggen dat ik mijn auto heb weggedaan."

Klacht
"Het was wat bevreemdend omdat we uitgerekend gebruik maakten van het openbaar vervoer. Bovendien, een treinbegeleidster moet juist in opdracht van de overheid de rit zo comfortabel mogelijk laten verlopen."

De voormalig minister heeft besloten om een klacht in te dienen bij de NMBS. Ze deed al dezelfde avond en deelde het ook op haar Facebook. Ook bij de NMBS zijn ze 'not amused' over het voorval. "Het is niet aan een medewerker om te oordelen over de reisintenties van een klant", oordeelt woordvoerder Bart Crols. De NMBS probeert nu te achterhalen wie de betrokken begeleidster was en zal haar om uitleg vragen.