Anuna De Wever wil er niets van weten: "Ik distantieer mij hier volledig van"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zondag was er een derde grote klimaatmars in Brussel. Die mondde echter uit in rellen door toedoen van 'gele hesjes'.

Het voorval gebeurde ongeveer halfweg de klimaatmars toen de ‘gele hesjes’ zich van de menigte afscheidden en in de Wetstraat enkele ruiten ingooiden en de gebouwen met graffiti besmeurden. De 8.000 klimaatbetogers werden door het voorval even opgehouden in de Wetstraat, maar nadien verliep de mars zonder incidenten.

De organisatoren van Rise for Climate en ook Anuna De Wever betreurt het voorval. “Dat was niet fijn. Het is jammer dat er herrieschoppers dingen komen beschadigen, want wij hebben altijd heel propere en vreedzame marsen gehouden. We toonden allemaal een vredeteken en distantiëren ons er volledig van”, zegt Anuna De Wever aan Het Nieuwsblad.

Afgelopen donderdag werd een herziening van grondwetsaritkel 7bis, voor een strengere klimaatwet, niet goedgekeurd in het parlement. “Dat was erg teleurstellend. Daarom blijven mensen ook op straat komen. De politici moeten beseffen dat hoe minder zij doen, hoe meer wij doen. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat we niet genegeerd worden. We blijven op straat komen en dat is democratie", besluit Anuna De Wever.