Advocaten van Delphine Boël slaan hard toe en hebben een duidelijke eis voor koning Albert II

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Vanmiddag is Delphine Boël aangekomen in het hof van beroep in Brussel voor het DNA-proces tegen koning Albert II. Ze wil nog steeds aantonen dat koning Albert haar echte vader is.

De advocaten van Delphine Boël eisen dat koning Albert zich aan een DNA-test moet onderwerpen. Die moet dan bewijzen dat koning Albert haar echte vader is. Maar de vorst weigert om zijn DNA af te staan. De advocaten van hem trokken naar het Hof van Cassatie.

Het Hof Van Cassatie zal zich nu moeten uitspreken over het arrest van het Brusselse hof van beroep van 25 oktober vorig jaar. Zij stelden een deskundige van het Erasmusziekenhuis (van de ULB) die drie maanden de tijd kreeg om een genetisch onderzoek te doen naar het verwantschap tussen Delphine en de koning, op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per dag.

De advocaten van koning Albert trokken naar Casstie. Zo konden ze op zijn minst de hele zaak uitstellen. Volgens de advocaten van Delphine Boël werkt dit cassatieberoep niet opschortend voor het DNA-onderzoek. Zij eisen dat koning Albert nu al een staal afstaat.