Tom Boonen heeft (alweer) een nieuwe job gevonden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tom Boonen is al ex-wielrenner, autoracer en columnist. En hij heeft er opnieuw een job bij.

Tom Boonen wordt adviseur bij Fiets!, dat is overgenomen door Colruyt Groep. “Maar het is niet de bedoeling om fietsen te gaan verkopen in de supermarkt”, merkt Tom op in Het Laatste Nieuws.

“Vorig jaar al had CEO Michel Verhaeren contact opgenomen. Ik had daar toen al eens over gesproken met mijn vader. Hij komt als vertegenwoordiger van fietsenmerk Ridley al 25 jaar in ongeveer alle fietswinkels in Vlaanderen. Fiets! had geen al te beste reputatie, voor qua service. Maar ik zag wel potentieel, dus ben ik aan de slag gegaan om de evolutie naar een moderne fietsenzaak te helpen maken.”

Elektrische fiets
Boonen beseft dat de elektrische fiets op komst is. Nu al rijdt 10% van de Belgen met een e-bike. “Die tendens is niet meer te stoppen”, is de ex-wielrenner duidelijk. "Tien, twaalf jaar geleden werd je nog uitgelachen met een elektrische fiets, nu rijdt iedereen ermee.”

“Ik ook, trouwens. Moet ik even naar het centrum van Mol, dan pak ik mijn e-bike. Het van 2,5 kilometer duurt nagenoeg even lang als met de auto en ik moet geen parkeerplaats meer betalen.”

Tags tom boonen