VTM

An Lemmens is een dergelijke foto’s nu echt wel beu: “En ik ben niet de enige”

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
An Lemmens heeft een opmerkelijke uithaal gedaan op haar sociale media. De presentatrice is het schoonheidsideaal dat media en reclame ons voorschotelen, beu.

“Al veel te lang schotelen media en reclame ons onrealistische beelden van schoonheid voor. Je hoeft maar even op internet te surfen of door een boekje te bladeren om overstelpt te worden met foto’s van de stereotypische ‘mooie vrouw’. Deze vrouwen zien er niet uit als wijzelf, als onze vriendinnen, onze moeders”, stelt An Lemmens vast. 

“Ze lijken niet op de vrouwen waar ik me mee omring, op de vrouwen die ik respecteer en waar ik naar opkijk, ze lijken niet op de vrouwen die ik écht mooi vind. En ik ben niet de enige die er zo over denkt.”

'Toon ons'
“Dove heeft nu de handen in elkaar geslaan met Gettyimages en het vrouwelijke fotografencollectief ‘Girlgaze’ om echt maatschappelijke verandering door te voeren wat betreft schoonheidsidealen. Wat willen ze doen? Een database aanleggen met échte foto’s, van échte vrouwen. Zodat de beelden waar we ons mee omringen de realiteit weerspiegelen.”

Het ‘Toon ons’ - project rekent op vrouwen over de hele wereld om hier aan deel te nemen. Laten WIJ de beeldvorming rond schoonheid zélf veranderen! #toonons jouw échte schoonheid, in alle diversiteit, op alle mogelijke manieren op je sociale media ??”

Tags an lemmens