Maakt Bart De Pauw zich schuldig aan belastingontduiking? Financieel expert geeft het antwoord

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Pauw mag 603.00 euro bij op zijn rekening schrijven. Bart De Pauw is op die manier weer gestegen in het lijstje van rijkste BV’s.

Er zijn een pak mensen die zich afvragen of wat Bart De Pauw doet wel legaal is? Sommigen onder hen denken zelfs dat hij aan belastingontduiking doet. Financieel expert Michel Maus geeft in Dag Allemaal meer duidelijkheid.

“Er is niks mis met de manier waarop dit gegaan is”, verduidelijkt Michel Maus. ‘Deze mogelijkheid - liquidatie genoemd - wordt uitdrukkelijk in de belastingwet voorzien. Dus met belastingontduiking of andere illegale prakt?ken heeft dit niks te maken.”

Wettelijk
Bart De Pauw maakt met andere woorden gewoon gebruik van de wettelijke mogelijkheden, zodat hij in plaats van 30 procent roerende voorheffing - die gebruikelijk is op dividenden en bedrijfswinsten - slechts 10 procent betaalt."

"En op een bedrag van 600.000 euro scheelt dat toch 120.000 euro in taksen. De verschuldigde roerende voorheffing betaalde hij overigens vijf jaar geleden al. Dit keer is het volledige bedrag zelfs belastingvrij.”