Bijzonder aangrijpend voor Thomas Buffel: “Ik heb mijn overleden vrouw Stephanie het moeten beloven voor de kinderen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Ruim twee jaar geleden overleed Stephanie De Buysser. Ze was de vrouw van voetballer Thomas Buffel (38). Hij heeft intussen nieuw liefdesgeluk gevonden bij Annabel Vandebroek (30).

Het koppel verwacht binnenkort hun eerste kindje. Thomas Buffel had met Stephanie al een tweeling: Fausto en Maceo. Een dik jaar na Stephanies overlijden, op Valentijnsdag, stelde Thomas Buffel via Instagram zijn nieuwe liefde Annabel voor. En zijn liefdesverklaring aan Annabel ging ook gepaard met een eerbetoon aan zijn overleden vrouw. "Twee keer valentijn vandaag, voor een engel hoog in de hemel en een engel hier op aarde", zo schreef hij toen. "Eer het verleden, omarm de toekomst."

"Ik heb Annabel, zorgjuf in het schooltje van Fausto en Maceo, leren kennen toen de jongens in september 2016 voor het eerst naar de kleuterschool gingen”, legt Thomas Buffel uit in Het Laatste Nieuws. “Stephanie werd zieker en zieker in die periode, het leek ons het beste om het zorgteam op school in te schakelen. Want hoe moesten we dit aanpakken voor de kindjes? Ook Stephanie heeft Annabel toen een paar keer gezien. Na haar overlijden werd het contact met school, en dus ook met Annabel, frequenter.” 

Babbelen
“Ik zat met zo veel praktische vragen waarop ik als alleenstaande man gewoon geen antwoord had. Omdat Annabel en ik zo goed met elkaar konden babbelen, begon ik almaar vaker een beroep op haar te doen."

De twee groeiden zo naar elkaar toe. “Stephanie had mij gevraagd of me zo snel mogelijk te herpakken als er niet was”, zegt Thomas. “Ik moest haar dat beloven. Dat leek haar ook het beste voor de kinderen. Ik denk dat ze trots zou zijn", zegt Thomas tot besluit. "Trots omdat de kinderen zo'n vooruitgang maken en het goed stellen. Maar ze zou hier willen zijn, natuurlijk."