VTM zendt programma, dat een echte klassieker is, opnieuw uit
PMN
VTM zendt programma, dat een echte klassieker is, opnieuw uit

VTM zendt een programma uit de doos weer uit. Dat maakte de zender zelf bekend op Twitter.

Wat ook nog regelmatig aan het licht komt is dat illegale moeders hun kind laten erkennen door een man die legaal in ons land is. Dan kunnen zij ook hier blijven.

“Er wordt inderdaad grof geld betaald om aan Belgische papieren te geraken”, zegt Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken aan VTM-Nieuws. “Ze betalen tot duizenden euro’s om die papieren te krijgen.”

“Het is hen echt om die papieren te doen. Naar het kind kijkt men bijvoorbeeld niet om. Wat men doet is absoluut schandalig. Het gaat hier over kinderen. Zij mogen nooit de speelbal zijn van dergelijke fraudeurs.”

Sinds gisteren kan de gemeente of stad waar je leeft, daar wel een mouw aanpassen. Als ze vermoeden dat er fraude in het spel is, kunnen ze de erkenning weigeren. Dan gaat het dossier naar het gerecht. 

“Er worden soms ook meerdere kinderen betrokken”, gaat Francken verder. “Het is een handeltje aan het worden zodat de fraudeurs er veel geld aan kunnen verdienen. Dat zijn walgelijke praktijken. Ik heb daar geen andere woorden voor.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.