Dramatisch nieuws voor Martine Tanghe: Haar echtgenoot is overleden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Martin Tanghe heeft dramatisch nieuws te horen gekregen. Haar echtgenoot Jos Van Hemelrijck is gisteravond overleden. Hij werd 71 jaar.

Jos Van Hemelrijck was journalist bij de VRT-nieuwsdienst en televisieproducer bij Canvas. Het Laatste Nieuws schrijft dat hij in totaal 40 jaar voor de openbare omroep werkte.

Jos Van Hemelrijck startte zijn carrière bij de VRT in 1969. Als freelancer maakte hij reportages voor Radio 1. Hij werkte ook voor de Wereldomroep, de internationale radiozender van de openbare omroep. In 1977 ging hij aan de slag bij de nieuwsdienst als journalist. Hij werkte voor programma’s zoals ‘Panorama’, ‘Terzake’ en ‘De zevende dag’. Hij presenteerde ook één jaar het programma ‘Oogappel’, over de opvoeding van jonge kinderen.

Varen
In 2004 maakte Van Hemelrijck de overstap naar Canvas. Hij werd er producer van het wetenschappelijk programma 'Overleven'. Hij maakte onder meer de reeks ‘Marathon’, over zes onsportieve Vlamingen die een jaar lang trainden om de marathon van New York te lopen.

Een jaar later viel de journalist in de prijzen. Van Hemelrijck won  de Descartes Communication Prize, een Europese onderscheiding voor mensen die wetenschappelijk werk op een toegankelijke wijze tot bij het grote publiek brengen.

In 2009 ging hij met pensioen. Sindsdien bracht hij veel tijd door op zijn zeilboot. Varen was immers zijn grote passie.