“Bart De Wever is het gelukt en ik ben er zeker van dat het ook voor Celien Deloof haalbaar is”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Celien Deloof onderging in september vorig jaar een maagoperatie. Sindsdien is ze 30 kilogram lichter

Celien Deloof voelt zich na haar maagoperatie een stuk fitter. Ze wil zelfs deelnemen aan de 10 miles in Antwerpen op 28 april. Maar is dat wel realistisch?

Sportarts Chris Goossens gelooft in TV-Story in haar haar slaagkansen. “Het ideale scenario is dat je na een jaar vijf kilometer kunt lopen, na twee jaar tien kilometer, na drie jaar de 10 miles, na vier jaar een halve marathon en na vijf jaar een hele marathon. Maar de meeste mensen kunnen zolang niet wachten”, luidt het bij Chris Goossens. 

Bart De Wever
“Op zich niet zo verstandig, maar mits een goede begeleiding loopt het meestal goed af’, aldus Chris. “Zelf ben ik Bart De Wever beginnen begeleiden in november, en in april liep hij voor het eerst de Antwerp 10 Miles, weliswaar aan slechts zeven kilometer per uur. Het is dus zeker ook haalbaar voor Celien. Ze heeft een operatie achter de rug, haar hart werd al gecontroleerd, dus op dat vlak moet ze zich geen zorgen maken. Ze mag zich alleen niet laten meeslepen door de massa, en moet op haar eigen ritme lopen.” 

“Drie weken voor de 10 Miles kan ze best haar hartslag laten checken via een test op de loopband. Dan weet ze perfect onder welke hartslag ze moet blijven. Dat is belangrijk als je niet goed getraind bent. Verder is het aan te raden dat ze de komende weken minstens drie keer per week loopt.”