Opvallende eerste reactie van Luk Alloo op het ongeval van Tanja Dexters

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het ongeval dat Tanja Dexters en haar vriend Michael Peeters hebben veroorzaakt op de E313, blijft nazinderen. Uit camerabeelden van het Vlaams Verkeerscentrum is immers gebleken dat ze niet veilig reden, met het ongeval als resultaat.

Over de reden waarom de twee gevlucht zijn bestaat ook nog veel onduidelijkheid. Tanja Dexters zegt dat ze op de korrel werden genomen door omstaanders en haar vriend Michael Peeters voegt daar nog aan toe dat ook Luk Alloo op komst was met een cameraploeg. “In dat circus hadden we geen zin.”

Verschillende bronnen bij de politie en justitie bevestigen aan Het Laatste Nieuws dat Luk Alloo meereed met de wegpolitie voor opnames. Ze ontkennen dat de eerste politieploeg geen vaststellingen mocht doen of treuzelde in afwachting van hun komst.

Onderzoek
“We werken altijd met twee teams”, zegt een politiebron. “Eén ploeg doet de vaststellingen en de andere ploeg de signalisatie. Ze moesten dus wachten, ja, zoals iederéén. Wat Luk Alloo betreft: die krijgt vooraf geen details over het ongeval of de betrokkenen. Hij mag ook pas uitstappen als wij zeggen dat het kan en als de betrokkenen toestemming hebben verleend.”

Luk Alloo reageert ook voor het eerst op het ongeval. Veel wil hij niet kwijt. “Ik reageer nooit op opnames en bovendien is er ook een onderzoek gestart.” Het gerecht heeft inderdaad een onderzoek geopend voor ongeval met vluchtmisdrijf en de bedreiging van de ambulancier.