Gers Pardoel denkt aan iets nieuws: "Speciaal voor mijn Belgische fans"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gers Pardoel is tegenwoordig populairder in België dan in zijn geboorteland Nederland. In de Lotto Arena omarmden meer dan 8.000 fans de sympathieke Nederlander.

De 37-jarige Gers Pardoel stond zaterdag in de Lotto Arena. Hij was zelf zeer tevreden over het optreden. "Ik vond het zelf ook een overweldigend concert", blikt Gers Pardoel terug in Het Laatste Nieuws. "Ik heb er zelfs geen woorden voor, zo heftig was het. Vorig jaar was het ook al een feest, maar nu waren we nóg beter voorbereid. Voor ik het podium opga, bedenk ik me altijd dat iemand misschien zijn laatste centen aan dit optreden besteedde, dat helpt om een goeie show te geven."

"'Zomer' was mijn persoonlijke hoogtepunt. Dat liedje is vorige week vrijdag pas uitgekomen, en toch zong iedereen het al mee, een geweldig gevoel." Het is al acht jaar geleden dat Vlaanderen voor het eerst kennis mocht maken met Gers. Sindsdien is zijn populariteit alleen maar toegenomen.

Tattoo
"Ik kan er zelf moeilijk de vinger opleggen hoe dat zo gekomen is, maar ik denk gewoon dat het komt door mijn muziek. En mijn karakter misschien, ik weet het niet. Veel mensen hebben me beter leren kennen in ' The Voice Kids', dat helpt misschien ook."

"Soms heb ik het gevoel dat ik aanvaard ben als een echte Belg. Dat komt misschien ook door het feit dat ik uit de provincie Brabant kom, in het zuiden van Nederland. Ik spreek net als jullie met een zachte 'g'. Belgen zijn hele lieve, warme en integere mensen. Dat merk ik tijdens mijn optredens, maar ook in het dagelijks leven. Al sinds het begin krijg ik hier liefde en steun, het voelt echt als thuiskomen. Op mijn linkerzij heb ik een afbeelding van Nederland laten tatoeëren. Het wordt misschien eens tijd dat ik daaronder een tattoo van België neem. "