De Mol-presentator Gilles De Coster kreeg ook ongewenst bezoek over de vloer in zijn kamer: "Dat was karrma"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: VIER
De kandidaten van 'De Mol' kregen 's nachts onverwacht bezoek over de vloer. Ze moesten een nacht in een bungalow doorbrengen met een dier. Uiteraard wisten de kandidaten niet welk dier er over de vloer zou komen.

Zo werd er onder meer een varken, een slang en een vogelspin gedropt bij de kandidaten. Spoedarts Elisabeth vloog tegen het plafond van haar kamer door de slag op haar kamer, maar zweette het samen met Martijn wel uit. Voor advocate Eva en studente Kaat ging het minder vlot. Zij kregen een vogelspin op bezoek en verlieten al gillend na enkele uren de kamer.

Presentator Gilles De Coster maakte alles mee vanuit de regiekamer. “Ik ben die hele nacht wakker gebleven, samen met een redacteur en een animal handler, iemand die instond voor de dieren", zegt hij aan Het Nieuwsblad. "Die spin en die slang waren uiteraard niet giftig. (lacht) Of het varken geen stress had in die donkere kamer? Elk varken heeft stress als je het oppakt, maar het varken heeft die nacht vooral geslapen. Ik had het af en toe moeilijk om wakker te blijven, maar bij momenten was het wel lachen."
(lees verder onder de foto)

Kakkerlakken
"Eva en Kaat zaten de hele tijd te raden waar hun spin zat; hun ogen hadden zich aangepast aan het donker en ze konden wel iets van contouren zien. Het grappige is dat we overdag tijdens het voorbereiden van de kamers een adder uit een van die bungalows hebben gehaald", gaat Gilles verder.

"Het is en blijft Azië, natuurlijk. (lacht) 's Morgens na de proef hadden we het ontbijt wat uitgesteld om iedereen nog wat rust te geven. Ik dacht nog twee uurtjes mijn ogen dicht te doen toen ik in mijn bungalow twee kakkerlakken ter grootte van golfballen zag. En maar lawaai maken met die poten, niet te doen. Dat was karma, wellicht, een koekje van eigen deeg: ik heb de kandidaten met die dieren laten slapen, nu was het mijn beurt.”