Paul Severs opnieuw in coma: "Dokters krijgen hem niet wakker"
PMN
Paul Severs opnieuw in coma: "Dokters krijgen hem niet wakker"
Foto: Photonews

Het gaat niet echt de goede richting uit met Paul Severs. De 70-jarige zanger ligt opnieuw in een natuurlijke coma.

“Ik kon mij geen lievere kinderen inbeelden”, zegt de moeder in Het Nieuwsblad. “We waren een doodnormaal gezin.” Maar vijf jaar geleden gebeurde er iets dat alles veranderde. Wat, wil de moeder liever voor zichzelf houden.

Onhandelbaar
Het duurde niet lang voor de jongen onhandelbaar werd. Hij begon te gooien met zijn bord vol eten en dat eindigde in niet meer naar school gaan. “Ik ging hem zelf op de speelplaats afzetten, maar hij wachtte tot ik weg was en vertrok dan weer. Wanneer hij 's avonds weg was, sliep ik met een emmer naast mijn bed. Hij hield zich bijna nooit aan het afgesproken uur.” 

Misselijk
“Als hij er 's ochtends nog niet was, werd ik letterlijk misselijk. Die emmer had ik nodig tot ik in mijn auto stapte om te gaan werken. Een onhoudbare situatie. Ik voelde mijn zoon door mijn vingers glippen, maar nergens vond ik gehoor.”

Ernstig
Haar zoon raakte zelfs betrokken bij een zware vechtpartij. Een tiener verkeerde een tijdje levensgevaar na die knokpartij. De rechter vond dat hij naar een gesloten instelling moest, alleen daar is geen plaats en dus loopt de jongen weer vrij rond. “Je moet bijna gaan hopen dat hij eens iets uitspookt dat zodanig ernstig is, dat ze plaats maken voor hem. Dat is toch niet meer serieus? Hij moet nú geholpen worden. Straks is hij meerder­jarig en belandt hij in de gevangenis. En dan kijkt het systeem al helemaal niet meer naar hem om.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.