Nono en Zita Wauters zijn samen op stap zonder mama Valerie en papa Koen: Hier zijn ze gespot
PMN
Nono en Zita Wauters zijn samen op stap zonder mama Valerie en papa Koen: Hier zijn ze gespot
Foto: Medialaan

Nono en Zita Wauters zijn intussen al tieners geworden. Ze mochten van hun ouders dan ook alleen op stap.

Het is vanaf vandaag immers verplicht om nieuwgeboren katjes te steriliseren voor ze vijf maanden oud zijn. Katten die geboren zijn na september 2014 moeten voor 2020 gesteriliseerd worden. Het is een maatregel die minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) invoerde om meer greep te krijgen op de kattenpopulatie. Er worden in Vlaanderen te veel katten geboren.

Steriliseren
“Wie zijn kat graag ziet, laat die steriliseren", horen we van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts aan VRT-NWS. "In het andere geval zorgt die voor tientallen nakomelingen die eindigen op straat, in een asiel of worden geëuthanaseerd.”

Buiten Vlaanderen
Katten afkomstig van buiten Vlaanderen, moeten ook gesteriliseerd worden binnen de 30 dagen na aankomst in Vlaanderen. Wie de regels niet naleeft, mag zich aan een forse boete verwachten.

Erkenning
Wie wil kweken met katten zal een erkenning moeten aanvragen als hobbykweker. Om zo’n vergunning te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je kunnen garanderen dat je de kat een goede huisvesting geeft en voldoende tijd met het dier kan bezig zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.