Gert Verhulst: “Als ik zou zeggen dat ik het raar vindt van Bo Van Spilbeeck, word ik een bepaalde hoek geduwd en dat is verontrustend”

bron: Welcome To The AA
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gert Verhulst maakt zich zorgen over onze samenleving. Hij illustreert zijn bezorgdheid met een voorbeeld van Bo Van Spilbeeck.

"Tegenwoordig word je meteen gestigmatiseerd", zegt Verhulst in de podcast 'Welcome To The AA' van Alex Agnew. "Bij heel veel dingen word je meteen uitgemaakt voor extremist, fascist of conservatieve zak", zegt Gert. "Kijk nu naar Bo Van Spilbeeck, heel die operatie en zo. Van mij mag iedereen doen wat hij of zij wil. Als je je gelukkiger voelt door iets te doen, vind ik dat geweldig."

"Maar als ik zeg: 'Ik vind dat nu toch een beetje raar', dan is dat al genoeg om in een bepaalde hoek gezet te worden. Je wordt al gemarginaliseerd dan. Je moet alles maar 'wauw' en tof vinden tegenwoordig. Dat vind ik een beetje verontrustend."

"Ik zit echt niet te wachten op genderneutrale toiletten. Alleen al als ik dat zeg, word je door een bepaalde groep mensen in een hoek geduwd en gestigmatiseerd. Volgens mij zit 80% van de mensen niet te wachten op genderneutrale wc's.”