Zoon van Paul Severs: “Als mijn vader het haalt, hopen we dat hij daarmee stopt”
PMN
Zoon van Paul Severs: “Als mijn vader het haalt, hopen we dat hij daarmee stopt”
Foto: Photonews

Paul Severs (70) is nog altijd herstellende van een hartinfarct. De zanger verblijft momenteel in het ziekenhuis.

Het ongeval vond kort na middernacht plaats op de A3-snelweg in de richting van Würzburg ter hoogte van Aschaffenburg, in het uiterste noordwesten van de Duitse deelstaat Beieren. De bus zat volgens de Duitse politie vol met Belgische toeristen, meldt Het Laatste Nieuws.

De buschauffeur zou te laat een vrachtwagen hebben opgemerkt die geladen was met wijn. De man overleefde het ongeval niet. Een reddingshelikopter kwam ter plaatse om de zwaargewonden naar het ziekenhuis te brengen. Wie lichte verwondingen had, werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

UPDATE: De Duitse hulpdiensten zijn overigens niet te spreken over wat er allemaal gebeurde. Dat zegt VTM-journalist Jelle Frencken. “Zowel brandweer als politie hadden blijkbaar moeite om bij het ongeval te geraken vannacht omdat er meteen een file ontstond, maar ook omdat de pechstrook vol auto’s stond."

"Mensen waren blijkbaar meer bezig met het maken van filmpjes en foto’s van het ongeval, dan met de weg vrij te maken voor de hulpdiensten. De hulpdiensten klagen erover dat ze zo veel tijd hebben verloren."

Het ongeval gebeurde met een bus van Linden Cars uit Rotselaar. "We zijn nog volop informatie aan het verzamelen en proberen eerst alle families te verwittigen. Wij hebben rechtstreeks contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers. We zullen communiceren als we alle nodige informatie hebben”, luidt het.

Buitenlandse Zaken maakte ook al een eerst balans op. De buschauffeur overleefde de zware crash niet. Er is ook sprake van vijf zwaargewonden en veertien lichtgewonden.

Op de bus zaten 46 mensen. “Het is een reisorganisatie die de opdracht geeft aan Linden Cars om de pendeldienst uit te voeren. Aangezien het een reisorganisatie is uit de regio Leuven, gaan we ervan uit dat de meeste passagiers ook van deze regio zijn", zegt Patrick Westelinck van de Belgische Federatie Autocars en Autobussen aan VTM-Nieuws. 

“Samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt er een opvang ter plaatse georganiseerd, omdat er wordt verwacht dat de meeste van de passagiers doorreizen naar hun eindbestemming", zegt Westelinck nog. 

De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond, maar was wel in shock. De snelweg is intussen weer vrijgegeven.

Meer nieuws

Meer nieuws

.