Dina Tersago leeft samen met haar schoonouders: “Zo worden ook onze zoontjes opgevoed"

bron: TV-Story
door: PMN
Dina Tersago
Afbeelding bron: Medialaan
Dina Tersago is de presentatrice van ‘Blind Gekocht’. Koppels geven hun volledig budget in handen van experts en die zoeken voor hen dan een geschikte woning.

Dina Tersago bouwde haar eigen huis. “Vroeger surfte ik vaak naar immosites, maar uiteindelijk hebben we zelf gebouwd”, licht ze toe in TV-Story. “We wilden heel graag een kangoeroewoning. Maar ik heb al op verschillende plekken gewoond en ik vond het heel leuk om van mijn huis een thuis maken.”

“Ik woon in de buurt van Mechelen en ik zie me daar nog niet meteen vertrekken. Soms overweeg ik om iets aan zee of in de Ardennen te kopen en te verbouwen, als weekendverblijf. Maar dat kost veel geld, hé.”

Kangoeroewoning
Dina deelt een kangoeroewoning met haar schoonouders. “Wim en ik geloven heel hard in deze samenlevingsvorm. De woonunits bieden genoeg privacy, maar de huishoudelijke taken kunnen verdeeld worden. De ene keer koken de grootouders en doen wij de boodschappen. De andere keer is het omgedraaid.”

“Je moet gewoon duidelijk zijn in je communicatie. Het contact met onze zoontjes houdt de grootouders jong, terwijl Thor en Isak grootgebracht worden met respect voor ouderen. Je kunt veel voor elkaar betekenen als je met verschillende generaties onder één dak woont.”