Miguel Wiels: "Genadeloos afgemaakt door Marcel Vanthilt, ik zat in zak en as"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis zijn de drie mannen die alle songs van K3 schrijven. Al was de start van de groep, zo'n 20 jaar, geleden er één in mineur.

K3, toen nog met Kristel, Karen en Kathleen, nam in 1999 deel aan 'Eurosong'. Ze deden dat met het nummer 'Heyah Mama'. "Persoonlijk was ik er zeker van dat we een wereldhit gemaakt hadden", blikt Miguel Wiels terug in Het Laatste Nieuws.

"K3 ging zondagavond met dat liedje op tv komen en Vlaanderen zou plat gaan, daar was ik heilig van overtuigd. Maar het tegenovergestelde gebeurde. De meisjes zongen niet zo goed, eindigden laatste en werden genadeloos afgemaakt door Marcel Vanthilt. In de auto op weg naar huis zat ik in zak en as: dit was het dan. Over and out, nog voor het goed en wel begonnen was."

Het was een kleine misrekening van Miguel Wiels. Dat mag je wel zeggen. "In de dagen nadien bleken publiek en media wél sympathie te hebben voor dat frisse meidengroepje met het aanstekelijke liedje." Alain Vande Putte wist al sneller dat het, ondanks de kritiek van Marcel Vanthilt, wel goed zat. "Ik ging mijn dochter oppikken op de speelpleinwerking en zag al die kinderen danspasjes inoefenen op ons liedje. Toen wist ik: megahit!"