Er komt een bijzondere tv-reeks aan over de aanslagen op Zaventem

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Actrice Tiny Bertels (46) werkt momenteel aan een bijzonder project. Ze werkt aan een televisiereeks die gaat over de aanslagen van 22 maart.

Tiny Bertels kennen we nog van rollen in onder meer zoals Groenten uit Balen en tv-producties Chaussée d'amour en Loslopend wild. Ze schrijft nu een scenario van de reeks uit, samen met Nathalie ­Basteyns (46) en Paul Piedfort, de man achter onder meer ­Professor T. en Aspe. Basteyns en Kaat Beels (44), bekend van Clan.

“De werktitel van de reeks luidt Lost luggage”, aldus Tiny Bertels in Het Nieuwsblad. “Ik pikte het idee op via een krantenartikel waarin een vrouwelijke politieagente ver­telde hoe ze er na de aanslag op Zaventem voor zorgde dat ver­loren stukken bagage weer bij de ­overlevenden of de ­nabestaanden raakten. Ondertussen heb ik de vrouw ontmoet en zij vertelde hoe belangrijk het is dat ogenschijnlijk banale spullen terugkeren naar mensen die een geliefde zijn ver­loren.”

Voorwerpen
Lost luggage vertelt het verhaal van een vrouw die voorwerpen met grote emotionele waarde terugbezorgt, maar Tiny onderstreept wel dat het fictie blijft. “Als alles volgens plan verloopt, wordt het een tv-reeks voor Eén. Productiehuis De Mensen zal de serie producen.”

Welke acteurs of actrices gaan meespelen, is nog niet geweten. “Daarvoor is het nog veel te vroeg. Ik ben wel niet van plan de hoofdrol te spelen. Daarvoor heb ik niet het juiste profiel. Een klein rolletje behoort wel tot de mogelijkheden.”

Wanneer Lost luggage zal worden gedraaid en uitgezonden zal worden, is nog niet bekend.