Zoon van Paul Severs: “Mijn pa is er ernstig aan toe, ik weet niet of hij er doorkomt”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Severs herinnert zich niks meer van zijn zware hartaanval die hij vorige week kreeg. De zanger ligt nog steeds in het ziekenhuis met een zwaar verzwakt hart, gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en complicaties aan de longen en het hoofd.

Het waren twee toevallige voorbijgangers die Paul Severs vonden. "Blijkbaar lag hij toen al in een natuurlijke coma, hebben de dokters ons nu verteld", zegt Christophe in Het Laatste Nieuws. "In het ziekenhuis hebben ze hem in een kunstmatige coma gebracht. Hem daaruit krijgen, was een eerste overwinning. Hij herkende ons meteen, wat een hele geruststelling was. Sinds het ontwaken blijkt ook dat zijn neurologische capaciteiten goed zijn en zijn motoriek is ook meer dan oké. Hij kan zijn armen en benen bewegen, dus dat is positief."

Maar er iets iets dat Christophe veel zorgen baart. "Zijn hart is zwaar verzwakt. Het kan zijn dat er een operatie komt. De dokters volgen het constant op", legt Christophe uit. "Mijn pa heeft nooit problemen gehad met zijn hart, het zit ook niet in de familie of zo. Misschien was het een samenloop van omstandigheden: de ouderdom, te veel werken, stress, oververmoeidheid en cholesterol. Pa sliep de laatste maanden heel onregelmatig. Hij heeft al een jaar last van reflux, waardoor hij rechtop in bed moet slapen. Probeer dat maar eens: dat is niet evident, hoor."

Onzekerheid
Paul Severs krijgt ook hulp bij het ademenen. “Pa krijgt veel medicatie tegen de pijn, maar daardoor is hij heel versuft. Het enige wat hij zegt, zijn dingen als: 'Ik ben moe', 'Ik heb pijn'. Als ik zeg dat er zoveel mensen zijn die hem steunen, knikt hij eens. Over optreden - wat hij de dag voor zijn hartaanval nog gedaan heeft - kunnen we nog niet eens praten. Mijn pa is er ernstig aan toe. Hoe snel hij revalideert, is moeilijk in te schatten. Gaat hij hier doorkomen? We weten het niet. We hebben hoop, maar de eerste analyses van de verdere onderzoeken verwachten we pas volgende week."