Anuna De Wever en Kyra Gantois vallen in de prijzen
PMN
Anuna De Wever en Kyra Gantois vallen in de prijzen
Foto: Photonews

Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn in de prijzen vallen. De twee klimaatbetogers kregen De Arkprijs van het Vrije Woord.

Haar moeder Sofie Vermeulen is enorm ongerust. Ze plaatste ook al een oproep op Facebook. Gisterenavond werd die oproep al 2.000 keer gedeeld.

“Een getuige zag Febe dinsdag omstreeks 16 uur samen met haar 17-jarige vriendje uit Brugge op de bus stappen richting Roeselare”, zucht Sofie in Het Nieuwsblad. “Maar sindsdien ontbreekt elk spoor van de twee. Hun gsm staat uit. Ik ben doodongerust.” 

Ongezonde relatie
“Febe en haar vriend zijn sinds juli vorig jaar een koppel. Maar het is een ongezonde relatie. Die jongen is al een tijdje op het slechte pad maar Febe is volledig in de ban van hem. Ik sta niet achter hun relatie en tot mijn opluchting gingen ze op een bepaald moment uit elkaar. Maar sinds een viertal weken pas weet ik dat ze opnieuw samen zijn.”

Drugsfeiten
De vriend van Febe moest eigenlijk wegens drugsfeiten in de jeugdgevangenis van Ruislede verblijven. “Maar hij is dus op de vlucht geslagen en had dat trouwens aangekondigd op zijn Facebookpagina. Hij heeft Febe meegenomen en ik vermoed dat zij aanvankelijk ook vrijwillig is meegegaan. Maar ik twijfel eraan of dit nu nog altijd geheel vrijwillig is.”

Vermist
Febe droeg bij haar verdwijning een zwarte jeansbroek, zwarte Adidas Superstars-schoenen, een grijze trui van Nike, een zwarte bomberjas en een lange zwart-wit geblokte sjaal.

Wie Febe gezien heeft, kan Sofie contacteren op het nummer 0468-18.87.04 of naar de politie bellen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.