Anuna De Wever en Kyra Gantois vallen in de prijzen

bron: Belga
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn in de prijzen vallen. De twee klimaatbetogers kregen De Arkprijs van het Vrije Woord.

Het is de eerste keer dat Anuna De Wever en Kyra Gantois in de prijzen vallen. Ze worden geloofd voor hun inspanningen om de klimaatverandering hoog op de politieke agenda te zetten.

De Ark is een symbolische prijs die gaat naar mensen die zich actief inzetten voor vrijheid van denken.  "Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn erin geslaagd een beweging op gang te trekken die niet enkel in ons land tienduizenden jongeren weet te enthousiasmeren en hen actief in het maatschappelijke debat te betrekken”, klinkt het in een persbericht.

"De Wever en Gantois hebben de steun weten te vergaren van meer dan honderd klimaatwetenschappers. Samen werken ze voorstellen uit om het falende klimaatbeleid uit het slop te trekken. Ze doen dat bovendien zonder te willen polariseren en met de nodige nuance en waardigheid omdat zij inzien dat klimaatbeleid een breed draagvlak nodig heeft om resultaten op te leveren.”

Anuna en Kyra volgen PEN Vlaanderen op. De Vlaamse afdeling van PEN International komt op voor de vrije meningsuiting van vervolgde schrijvers.