Het ziet er niet slecht uit: "Dit weer krijgen we de rest van deze maand"

bron: KMI
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
De voorbije weken hebben we heel wat regen over ons gekregen. De maartse buien lieten duidelijk merken dat ze dit jaar van de partij zijn.

En die maartse buien zijn ook vandaag weer aanwezig. Het is vandaag wisselend bewolkt met buien die vanaf de Noordzee over het land trekken. Korrelhagel en een donderslag blijven nog mogelijk.

Op de Ardense hoogten valt er wat smeltende sneeuw. Na de middag zijn er geleidelijk minder buien en bredere opklaringen vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 8 à 9 graden in Vlaanderen. De buien kunnen ook gepaard gaan met rukwinden tot 50 km/u.

Maar daarna gaat het weer geleidelijk aan veranderen. Vanaf morgen zijn we de meeste buien wel kwijt. De bewolking is wel altijd aanwezig. Dat is meteen ook het weerbeeld voor de rest van de maand.

"De rest van de maand blijft een hogedrukgebied ons weer beïnvloeden. Het blijft bijgevolg meestal droog met temperaturen rond de normale waarden voor deze tijd van het jaar", besluit het KMI.

Tags kmi