Moeder van Anuna De Wever geschrokken over haar dochter: “Dacht dat ze haar zouden arresteren”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Katrien Van der Heyden heeft een dochter die haar verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. Anuna De Wever is immers het brein achter de klimaatmarsen in ons land.

Moeder Katrien herinnert zich de avond ook nog levendig dat minister van Leefmilieu Joke Schauvliege ontslag nam. “Toen Joke Schauvliege Anuna beschuldigde van een complot, dacht ik dat het leger of de politie zou binnenvallen om haar te arresteren”, reageert Katrien in Dag Allemaal.

“De avond dat het bewuste filmpje waarin Joke Schauvliege het had over die complottheorieën opdook op sociale media, was één van de ergste uit mijn leven. M’n 85-jarige moeder was bij ons komen eten, toen ik plots telefoon kreeg van een journalist. Of ik kon reageren op wat Schauvliege had gezegd? Ik dacht eerst dat het een grap was van vrienden. Kan je je dat voorstellen? Een minister in functie beschuldigde mijn minderjarige dochter van een complot, en het was zogezegd bevestigd door de staatsveiligheid. ‘Straks valt het leger of de politie hier binnen om mijn dochter te arresteren?’ was maar één van de gedachten die door mijn hoofd flitsen.”

Katrien was in paniek. “Maar ja, natuurlijk. Nu kan ik ermee lachen, maar die avond was de hel. Vrienden uit Nederland belden zelfs om onderdak aan te bieden. ‘Laat alles achter en duik hier onder bij ons!’ zeiden ze. Gelukkig weerlegde de staatsveiligheid snel die leugen van Joke Schauvliege. Mensen die hun nek uitsteken riskeren altijd een hoop bagger over zich heen te krijgen.”