"Ze zorgen voor een zeer vijandig beeld over Meghan, net zoals bij prinses Diana"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Acteur George Clooney neemt het nogmaals op voor Meghan Markle. Hij vindt dat de pers haar op een onjuiste manier behandeld.

“Ik heb meegemaakt dat de pers zich tegen je keert om belachelijke redenen of voor iets kleins”, citeert Het Laatste NIeuws George Clooney in Good Morning Britain. “Het is een beetje oneerlijk”, ging de acteur en regisseur verder over Meghan. “Ze heeft niets verkeerd gedaan, ze leeft gewoon haar leven.”

Voor George is Meghan Markle een vriendin van zijn echtgenote Amal. "En ze is een heel aardige, slimme en intelligente jonge vrouw. Zij en prins Harry vormen een fantastisch en lief koppel." De acteur is er niet over te spreken hoe Meghan wordt aangepakt door de Britse pers. “Meestal kan je het gewoon van je afzetten en er geen aandacht aan geven, maar soms is het wel heel onaardig.”

Meghan wordt sinds haar zwangerschap nog meer op de voet gevolgd door de Britse journalisten. Aanvankelijk waren ze lovend over Meghan, tot haar familie zich met de zaak kwam bemoeien. Intussen heeft ze al maanden geen contact meer met haar familie terwijl vader Thomas tegen betaling interviews blijft geven aan de Britse media.

Geschiedenis herhaalt zich
Het stoot George Clooney allemaal tegen de borst. Vorige week vergeleek hij Meghan zelfs met prinses Diana. “Van de hertogin van Sussex wordt al net zo’n vijandsbeeld geschapen als van Diana destijds. Ze wordt overal achtervolgd, het lijkt erop dat de geschiedenis zich herhaalt. En we weten hoe het met Diana is afgelopen”, zie hij toen in een Australisch blad.

Zo jaagt hij de Britse media tegen zich in het harnas. Zij zijn van oordeel dat overleden leden van de koninklijke familie met rust gelaten moeten worden. De Britse media wijzen er ook op dat er bijvoorbeeld geen foto's verschijnen van een winkelende Meghan of Kate Middleton die met de kinderen op stap is.