VTM

Kandidaat uit ‘The Voice’ laat vanavond haar ouders thuis: “Mag van hen alleen maar liedjes over God zingen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Vanavond is er een nieuwe aflevering van ‘The Voice’. Er staan heel wat kandidaten te popelen om hun blind audition te doen.

Eén van hen is Rachel Ververs. De 22-jarige studente brengt vanavond geen vader en moeder mee. “Mijn ouders weten nog altijd van niets”, legt Rachel uit in Dag Allemaal. “Na het lezen van dit interview zal dat uiteraard wel anders zijn. Als ze me ermee confronteren, kan ik niets anders dan de waarheid te zeggen.”

Er is ook een reden waarom Rachel niet tegen haar ouders wil/durft zeggen dat ze deelneemt aan ‘The Voice’. Ze hadden het me zeker afgeraden, misschien zelfs verboden. Mijn vader is pastoor van een Afrikaanse kerk en heel conservatief. Mijn ouders zijn allebei superreligieus. Ik ben heel streng opgevoed, elke zondag naar de kerk en zo, nog altijd. Vanaf mijn achtste mocht ik wel in het gospelkoor zingen. Daar heb ik ontdekt dat muziek mijn leven is.”

Liedjes van God
“Ik mag dus wel zingen, maar enkel liedjes van God. Mijn vader zegt altijd dat je geen twee meesters tegelijk kan dienen. Voor hem is enkel gospelmuziek oké. Tja, ik dacht: ik ben 22, ik wil nu eindelijk mijn eigen leven leiden, op mijn manier. Ik geloof wel in God, maar niet op hetzelfde niveau als mijn ouders. Dus als ik een popliedje wil zingen, dan moet dat kunnen. ’t Is niet dat ik nu de kant van de duivel kies, hé.”

“Ik zit op kot in Brussel. Ik studeer criminologie. Maar het liefst van al zou ik van zingen mijn beroep maken. Ook als mijn ouders ertegen zouden zijn. Het is mijn leven, en ik wil deze droom niet zomaar opgeven.”
VTM, THE VOICE VAN VLAANDEREN, 20.40 UUR