Ian Thomas valt bijna omver als hij hoort wat zijn fans met hem willen doen: “Dit is unreal”
PMN

Op VIER is er straks de vierde aflevering van ‘Control Pedro’. Ian Thomas is er één van de gasten, samen met Jens Dendoncker, Sven De Leijer en Barbara Sarafian.

Laurent had zonder toestemming een bezoekje gebracht aan de Chinese ambassade. “China is bovendien een land waar ceremonie en hiërarchie een veel grotere rol spelen dan bij ons”, reageert filosofe Tinneke Beeckman in De Morgen. 

“Als hij daar dan in legeruniform, als broer van de heersende koning, een toost uitbrengt op hun evenement, is dat wel degelijk van belang. Dat is een politieke daad, met diplomatieke consequenties. Dat heeft een bepaalde betekenis. Hij stond daar dus zeker niet als privépersoon.”

Ze stelt een strenge straf voor. “Ik kan het standpunt van de regering volledig begrijpen. Wat ik niet snap, is waarom ze die dotatie niet helemaal afschaffen. Dat zou zo veel problemen oplossen. Hij maakt tenslotte deel uit van een enorm rijke familie.” 

“Het is niet dat hij in armoede zou verzeilen. En de hoeveelste troonopvolger is hij? De twaalfde. Die man zal nooit koning worden. Dan spreekt het toch voor zich om de dotatie volledig te laten uitdoven. Dat hadden ze al veel eerder moeten doen.”

“Het is juist opdat de koning niet in een lastig parket gebracht zou worden dat zijn broer zich van allerlei zaken moet onthouden. Maar daar blijft Laurent herhaaldelijk tegen zondigen.

“Hij brengt daarmee niet alleen zichzelf schade toe, maar ook de monarchie. Vergeet niet dat hij niet inziet of toegeeft dat hij iets fout heeft gedaan. Hij vergoelijkt zijn daden. Je mag niet onderschatten hoe weinig sympathiek zijn gedrag eigenlijk is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.