VTM

Luk Alloo vanavond op zeer speciale plaats: "Eerste keer in mijn leven"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Vanavond is er 'Alloo in de nacht'. Luk Alloo (55) gaat met zijn cameraploeg op stap vanaf het donker wordt op zoek naar boeiende mensen en plaatsen.

Vanavond wordt het wel heel speciaal want Luk Alloo zal voor het eerst in zijn leven de binnekant zien van een homobar. De tv-maker liet zich rondleiden in de Boys Club in Bekkevoort. Luk ging er op een woensdagavond langs. “In het weekend zit zo'n bar natuurlijk goed vol. Mij interesseert dan meer wie daar in het midden van de week zit", verklaart Luc in Het Nieuwsblad.

Voor hem was het de eerste keer dat hij voet zette in een homobar. “Zelfs toen ik research deed voor Paul Jambers ben ik nooit in zo'n club geweest. In het vorige seizoen van Alloo in de nacht zat wel een bar waar meisjes achter de toog stonden en achter de vitrine, maar deze club is alleen voor mannen."

Reportage
"Vergelijk het met een kleine discotheek, maar dan met een aantal ruimtes waar mannen elkaar wat dieper in de ogen kunnen kijken. Wat me opviel, was de openheid van die mensen. En dan heb ik het niet alleen over de uitbater. Ik heb met een man gesproken, een ex-onderofficier, die pas uit de kast kwam toen hij 38 was en al drie kinderen had."

"Vijftien jaar geleden zou ik deze reportage misschien niet hebben kunnen maken. Dat viel me ook op toen ik vorige week de Eroticabeurs in Gent bezocht. Vroeger doken de mensen weg voor de camera en zeiden ze: oei, wat gaan ze zeggen op mijn werk. Nu niet meer.”
ALLOO IN DE NACHT, VTM, 21.40 UUR