Celien Deloof neemt beslissing na haar maagoperatie: “Ik kan het niet aan”
PMN
Celien Deloof neemt beslissing na haar maagoperatie: “Ik kan het niet aan”
Foto: Photonews

Celien Deloof onderging in september een maagoperatie. Sindsdien verloor ze maar liefst 30 kilo.

De procureur des Konings in Antwerpen zit met de handen in het haar. In nog geen twee weken tijd moest de procureur twee jonge delinquenten van de gemeenschapsinstelling van Everberg vrijlaten omdat er niet genoeg plaats was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Vanuit maatschappelijk oogpunt valt niet meer te verantwoorden dat jongeren, die verdacht worden van zeer ernstige feiten en van wie jeugdrechters oordelen dat ze thuishoren in een gesloten setting, toevertrouwd moeten worden aan de straat. En dat vanwege plaatsgebrek”, waarschuwt het parket. 

Ernstige feiten
Het zijn bovendien nog eens gevaarlijke jongens ook. Het gaat om “jongeren die verdacht worden van ernstige feiten, strafbaar met opsluiting van vijf jaar of meer”.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) wijst erop dat de capaciteit van de Vlaamse gemeenschapsinstellingen gestegen is van 224 naar 319 plaatsen. Hij werkt ook aan een nieuw Vlaams decreet 'Jeugddelinquentierecht' waarbij alternatieven worden ontwikkeld “waardoor de druk op het aantal gesloten plaatsingen afneemt”, zo klinkt het nog.

Meer nieuws

Meer nieuws

.