"Zij heeft gisteren het leven van Paul Severs gered"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Severs (70) werd gisteren geveld door een hartaanval toen hij een fietstochtje ging maken. Sindsdien ligt hij in een coma.

“Paul vertrok dinsdagochtend thuis in zijn eentje voor een fietstocht”, vertellen mensen die dicht bij de ­zanger staan aan Het Nieuwsblad. De zanger woont n het Waalse dorp Sint-Renelde, bij Tubeke, net over de taalgrens. Hij maakt daar wel vaker lange fietstochten op zijn eentje.

Al enkele minuten na zijn vertrek werd Paul Severs getroffen door een hartaanval. Hij viel neer op de grond, niet ver van zijn woning. Hij kon zelfs niemand meer verwittigen. "Een voorbijganger heeft hem dan op de grond gevonden", licht zijn zoon Christophe toe. Het moet tussen 10 en 11 uur geweest zijn. Hoelang daar de zanger al lag is niet geweten.

Leven gered
“Gelukkig had die vrouw net een EHBO-cursus gevolgd. Ze is onmiddellijk begonnen met een hartmassage”, zegt zijn omgeving. Wie die vrouw is, weet de familie van Paul Severs niet. “Maar zij heeft zijn leven gered.”

De zanger werd door de hulpdiensten meteen naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht overgebracht. Daar ligt hij nu op de dienst Intensieve Zorgen in een coma. Zijn familie wil niet veel kwijt over de toestand van Paul. "Zijn hart klopt, hij is in leven. Maar hoe hij er precies aan toe is, weten we zelf nog niet. Dokters hebben met ons alle mogelijke scenario's overlopen. Veel is nog niet duidelijk, omdat ze nog niet alle nodige onderzoeken hebben kunnen uitvoeren.”

Paul Severs begon zijn carrière in 1966. Hij scoorde in Vlaanderen enkele grote hits waaronder 'Zeg 'ns Meisje' en 'Geen wonder dat ik ween'. Zijn lied Ik ben verliefd op jou werd in 2009 opgenomen in de eregalerij van de Vlaamse klassiekers van ­Radio 2.