Klimaatmarsen hebben gevolgen voor de schoolresultaten van Anuna De Wever: Dit is er aan de hand

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Elke donderdag trekt Anuna De Wever, samen met een paar duizend andere mensen de straat op. Ze spijbelen om het klimaat te redden.

Het fenomeen kreeg zelfs het woord ‘klimaatspijbelen’. Maar elke week gaan spijbelen dat laat zich blijkbaar ook voelen in de schoolresultaten. Zo heeft Anuna De Wever een buis voor Nederlands.

“Die buis maakt ze nog wel goed”, klinkt het bij haar moeder Katrien VAn der Heyden. “Maar ik kan me voorstellen dat andere leerlingen wél een probleem krijgen als ze elke week zouden spijbelen.” 

Spijbelen
“Ik zou hen dan ook aanraden om hun gezond verstand te gebruiken en bijvoorbeeld één keer per maand te spijbelen. Ik had trouwens gehoopt dat Anuna allang had kunnen stoppen met haar acties."

"Vergis je niet: ze is zélf tegen klimaatspijbelen, want het is niet oké dat jongeren op straat moeten komen omdat politici hun verantwoordelijkheid niet nemen. Maar als die politici niets doen, hebben jongeren geen andere optie om hun toekomst veilig te stellen dan op deze manier druk uit te oefenen.”

Tags