Joke Schauvliege over zoon Florian: “Mijn schuldgevoel daarover is weg”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voor Joke Schauvliege is het nieuwe jaar begonnen op een vreselijke manier. Ze werd door klimaatactivisten dag en nacht bestookt met berichtjes. Ze werd uiteindelijk ontslagen als minister.

Het was dus een pijnlijke start van het jaar voor Joke Schauvliege. Voor dochter Kato (18) was het niet makkelijk. Gelukkig zijn ze op school niet gepest geweest. “De anderen kinderen weten natuurlijk wie hun mama is”, reageert Joke in Dag Allemaal. 

“Maar ze zijn gewone kinderen op school. De school heeft zelfs veel steun gegeven. Ze vroegen spontaan of de kinderen eens extra opvang moesten krijgen bijvoorbeeld. En ook de vriendinnen van Kato hebben schitterend gereageerd.”

Zoon Florian
Joke heeft met Florian (10) ook nog een zoon. Dat hij acht jaar scheelt met zijn zus is een bewuste keuze geweest. “Ik vond dat ik voor Kato weinig tijd had gehad, bj Florian zou ik het anders gaan aanpakken.” Maar dat draaide helemaal anders uit. “Hij was amper geboren of ik kreeg de vraag om minister te worden. Opnieuw weinig tijd dus. Maar bon, m’n schuldgevoel is weg daarover, want ze hebben er geen hinder van ondervonden.” 

“Tot nu dus. Want die zondvloed aan berichten kan je niet verbergen voor hen. En natuurlijk heeft dat een andere impact op een meisje van achttien dan op een jongen van tien. Het woog op hen allebei, da’s zeker. Maar voor de jongste viel het allemaal nog mee. Hij zag vooral dat mama plots veel meer thuis was. En dat vond hij best leuk, na alle stress van de weken voordien.”