Er worden vandaag opnieuw felle rukwinden buien verwacht op een zeer ongelegen moment: Wees extra voorzichtig

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het wordt vanmiddag opnieuw heftig weer. Er kunnen, net zoals afgelopen zondag, weer felle rukwinden aanrukken.

De rukwinden kunnen snelheden bedragen van 90 km/u. Weerman Frank Duboccage heeft overigens geen goed nieuws. Het stormweer zou net tijdens de avondspits over ons land trekken. Bovendien kan het ook fel gaan regenen. De combinatie van rukwinden en felle regen zou wel eens voor extra files kunnen zorgen.

Het is ook niet uitgesloten dat de nieuwe storm weer voor schade gaat zorgen. Daken en bomen die al losstonden door de storm van zondag zouden we het vanmiddag wel eens kunnen begeven. Het KMI kondigt rond die tijd ook even code geel af in Vlaamse provincies en Brussel. Daarmee raadt het weerinstituut vooral aan om “waakzaam” te zijn. "Het probleem is dat we nog maar net de storm van zondag achter de rug hebben. Die veroorzaakte heel wat schade, en de minder sterke rukwinden vandaag doen daar nog een schepje bovenop”, aldus Frank Duboccage bij Het Laatste Nieuws.

Storm
Stabiliteitsingenieur Ignace Holemans raadt aan om alles wat nu nog loszit, zo snel mogelijk weer vast te maken. “Een weggewaaide dakpan is genoeg om een dak erg kwetsbaar te maken. Als het dan opnieuw gaat waaien, kan het hele dak het begeven.” Hij raadt aan om ook lichte schade altijd zo snel mogelijk te laten herstellen.

En donderdag wordt er opnieuw stormweer verwacht. Ook dan worden er windstoten verwacht tot 80 km/u in combinatie met zware regenbuien. Vanaf het weekend wordt het dan geleidelijker aan droger. Volgende week komt er beterschap met minder wind en regen.

Tags storm