Het wordt wel nu erg pijnlijk voor Joris in ‘Blind Getrouwd’: Hij doet tegen zijn vrienden zeer straffe uitspraak over Annelies
PMN
Het wordt wel nu erg pijnlijk voor Joris in ‘Blind Getrouwd’: Hij doet tegen zijn vrienden zeer straffe uitspraak over Annelies
Foto: VTM

Het ziet er niet zo goed uit voor Joris uit ‘Blind Getrouwd’. Hij doet wat hij kan om het hart van Annelies te veroveren, maar hij stuit telkens op een koude muur van verzet.

Met de hele kwestie omtrent prins Laurent, is er ook veel kritiek op de dotaties die de leden van de koninklijke familie krijgen. Je zou eventueel een drastisch besluit kunnen nemen en de koning vervangen door een president. Dan vervallen meteen ook die dotaties.

“Je kunt een koning vervangen door een president, maar die zal gelijkaardige taken krijgen”, reageert historicus en koningshuiskenner Mark Van den Wijngaert in De Morgen. “En een president kun je wel democratisch aanduiden, maar in een land als het onze wordt onvermijdelijk een communautair verhaal. Dan is het misschien nog niet zo slecht om ten minste nog één neutrale figuur te hebben."

In het huidige systeem zal ook kroonprinses Elisabeth vanaf haar achttiende recht hebben op een dotatie, net zoals haar grootouders die nog krijgen. Sinds de paars-groene regering van premier Verhofstadt (Open Vld) begin deze eeuw besloot om de wet te wijzigen, krijgen ook prinses Astrid en prins Laurent maandelijks een loon plus werkingskosten uitgekeerd. Voor beiden lopen die bedragen op tot meer dan 300.000 euro.

Meer nieuws

Meer nieuws

.