Preview: Kijk eens welke oude bekende morgen weer opduikt in Familie, bekijk hier al de beelden
PMN
Preview: Kijk eens welke oude bekende morgen weer opduikt in Familie, bekijk hier al de beelden
Foto: VTM

Morgen duikt er een oude bekende op in Familie. Het is dus nu al uitkijken naar de aflevering van morgen.

Vandaag herdenken we deze tragische dag uit de geschiedenis van ons land. De Moslimexecutieve heeft vandaag ook een oproep gedaan aan alle moskeeën in ons land.

“Als Belgische moslims worden wij nog meer getroffen door deze gruwelijke daden in naam van de islam, waardoor de perceptie van onze gemeenschap heel negatief beïnvloed wordt. Zozeer zelfs dat wat vroeger de waardigheid in het islamitische geloof belichaamde, nu overschaduwd wordt en wantrouwen, angst of verwerping oproept”, luidt het bij Het Laatste Nieuws.

De moskeeën worden opgeroepen om tijdens de herdenkingsdagen van de aanslagen van 22 maart 2016 gedurende het vrijdaggebed een ogenblik van gemeenschappelijk gebed te wijden ter ere van de slachtoffers. “Het is aan ons om onze toekomst in eigen handen te nemen en (...) met z’n allen een tegenwicht te bieden aan hen die de islam hebben gegijzeld om hun oorlogszuchtige en chaotische drift te verzadigen, waarbij ze de universele waarden van ons geloof, die wij delen met alle mensen, met de voeten treden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.