Het gaat nu echt niet lang meer duren: Dan mag Romina boer Jan weer in haar armen sluiten
PMN
Het gaat nu echt niet lang meer duren: Dan mag Romina boer Jan weer in haar armen sluiten
Foto: Instagram

Voor Romina gaat het een speciale week worden. Het gaat nu echt niet lang meer duren voor ze weer samen kan zijn met haar vriend boer Jan.

UPDATE 13:00
Premier Charles Michel heeft gereageerd op de beschuldigingen van de nabestaanden. Die zeiden dat de premier hen geen blik gunde. "Er is wel degelijk overleg gepleegd", verduidelijkt zijn woordvoerder aan VTM-Nieuws. "De premier heeft gesproken met slachtofferorganisaties en met de nabestaanden van de slachtoffers."

"Het klopt dat hij dit niet voor het oog van de camera's heeft gedaan. Er was de afspraak om het allemaal sober te houden."

Nabestaanden
De nabestaanden van de slachtoffers waren niet te spreken over de houding van de regeringsleiders. Guillaume Denoix de Saint Marc, oprichter en algemeen directeur van de Association française des Victimes du Terrorisme zegt aan VRT-NWS dat hij niet te spreken is over de houding van premier Charles Michel.

“Die mensen zijn geen toeschouwers”, luidt het. “Het zijn hun naasten die gestorven zijn. Het zijn zij die gekwetst zijn. De premier is de families zelfs niet komen groeten toen hij ze kruiste in het hotel."

Voor die getroffen families blijft een dag als vandaag zeer moeilijk. Dit jaar willen de slachtofferorganisaties de banden met de first responders, de mensen van de hulpdiensten die als eerste ter plaatse kwamen, aanhalen.

“Dat contact is zeer belangrijk” weet Philippe Vansteenkiste, die zijn zus verloor op Zaventem en oprichter is van slachtofferorganisatie V-Europe. "We gaan vandaag niet over politiek praten, maar we kunnen wel zeggen dat de posttraumatische stress echt wel bestaande is bij vele mensen. Het lijkt nog alsof het gisteren is gebeurd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.