Bo Van Spilbeeck heeft heel leuke verrassing voor haar vrouw Marianne
PMN
Bo Van Spilbeeck heeft heel leuke verrassing voor haar vrouw Marianne
Foto: Instagram

Bo Van Spilbeeck haar boek ‘Eindelijk Vrouw’ gaat als zoete broodjes over de toonbank. Veel mensen willen het verhaal kennen achter Bo haar transitie.

“Hij was aanvankelijke een slimme jongen”, zegt Karin in Het Nieuwsblad. “Maar vier jaar geleden veranderde hij. Toen begon hij plots te praten met verschillende stemmen, alsof hij meerdere personen in zich had. 'Mama, ik hoor zes stemmen in mijn hoofd', zei hij wel eens. De psychologen dachten aan schizofrenie, autisme of een dissociatieve identiteitsstoornis, maar uitsluitsel hebben we nooit gekregen.”

Chatroom
Daarna probeerde hij via een chatroom een 13-jarig meisje aan te zetten om zelfmoord te plegen. “Hij deed dat via twee verschillende accounts”, zegt Karin. “Op het ene deed hij zich voor als vrouw, en kleineerde en beledigde hij het meisje. Op het andere was hij zichzelf, en troostte hij haar. Toen we dat ontdekten, zijn we naar de huisarts getrokken, om te vragen waar we terecht konden voor hulp.”

Luchtdrukpistool
Er kwam thuisbegeleiding. “Wanneer de begeleidster er was veranderde hij in een engeltje, en daarna ging hij gewoon weer door.” Vervolgens trok haar zoon naar een internaat. “Toen hij klaarstond om de eerste keer te vertrekken, vonden we in zijn tas een luchtdrukpistool”, zegt Karin. 

Spoedopname
“De school schorste hem onmiddellijk. Een week later liet de rechter hem met een spoedopname in een psychiatrisch centrum plaatsen. Maar ook daar bleef het bedreigen doorgaan. Ten opzichte van de begeleiding en patiënten, maar ook ten opzichte van ons. Hij had onze computers gehackt en bedreigde ons met de dood. Volgens het parket was dat niet strafbaar.”

Schietpartij op school
Karin leeft in angst. In juni is hij 18 jaar geworden en weigert haar zoon alle hulp. “Hij gaat naar school maar via via weten we dat hij daar ook al geschorst is voor brandstichting. Als ik lees over de schietpartijen op Amerikaanse scholen, denk ik meteen aan mijn zoon. Moeten er eerst ongelukken gebeuren, voor er iemand in actie schiet? Ik vraag me elke dag af hoe lang het nog zal duren voor hij eens een misdaad begaat.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.