Verschrikkelijk wat Bart Kaëll meemaakte met zijn vader: “En daarna belandde ik in een depressie”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart Kaëll is momenteel volop bezig met de opnames van ‘Liefde Voor Muziek’. Hij is daar één van de deelnemers dit jaar.

Bart Kaëll spreekt bij Radio 2 over de dood van zijn vader. Dat was voor hem een vreselijk moment. Luc Appermont heeft mij geleerd dat je wordt geboren, maar dat je ook sterft. Maar je mag ook niet te lang stilstaan bij de dood. Je moet dat een evenwichtige plaats geven en leren aanvaarden.

"Ik heb heel dat proces meegemaakt. Met oudjaar gingen we eten en ik zag mijn pa maar slikken. Hij zei dat hij daar de laatste tijd veel last van. Hij is dan naar de dokter geweest en dan is er slokdarmkanker vastgesteld.

Kanker
"De dokter zei dat de kanker niet was uitgezaaid en dat hij een normaal leven zou kunnen hebben. En toen hij genezen was kregen we te horen dat er ook kanker was ontdekt in de hals. Het was ook heel moeilijk voor mijn moeder."

"Je moet durven rouwen en verdriet om hebben, maar je mag daar niet heel je leven mee laten slepen. Ik ben daarna in een depressie geraakt. In elke hoek van de kamer was ik aan het wenen. Door een psycholoog ben ik daaruit geraakt."