Het gaat helemaal mis in Temptation Island: Deelneemster onmiddellijk naar ziekenhuis gebracht
PMN
Het gaat helemaal mis in Temptation Island: Deelneemster onmiddellijk naar ziekenhuis gebracht

Het gaat helemaal mis in Temptation Island. Daar moest een deelneemster zelfs meteen naar het ziekenhuis gebracht worden.

"Sinds begin dit jaar hebben we bij het federaal parket maar 44 nieuwe, gerechtelijke dossiers geopend. Dat toont aan dat er een serieuze daling is tegenover een aantal jaren waar we meer dan 300 dossiers openden op één jaar tijd”, zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw bij VRT NWS.

Maar dat betekent niet dat dat de terreurdreiging daarmee definitief voorbij is. Het tegendeel is waar, de veiligheidsdiensten blijven op hun hoede voor een nieuwe aanslag. “We moeten niet in slaap vallen he”, benadrukt de federaal procureur. “Momenteel hebben we misschien eindelijk de tijd om op andere niveaus te werken. Maar radicalisering blijft een probleem. We moeten blijven werken op deze problematiek om verder oplossingen te vinden."

En ook Jaak Raes, topman bij Staatsveiligheid, deelt die mening. "Het is niet omdat het kalifaat niet opgebouwd is in Syrië en Irak dat het zich niet kan verplaatsen naar andere zwakkere staten. Of dat de radicalisering in de hoofden daarmee ook volledig uitgeroeid is. Het mag pessimistisch klinken, maar ik blijf erbij: radicalisering en jihadisme zijn fenomenen die we nog minstens een paar jaar hoog op de agenda zullen hebben.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.