Anuna De Wever heeft groot nieuws te melden: "Vrijdag is het zover"

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever heeft groot nieuws te morgen. Vrijdag verschijnt het boek “Wij zijn het klimaat” van haar en die andere klimaatactiviste Kyra Gantois.

De twee jonge meisjes vertellen in het boek wat ze de voorbije weken allemaal hebben meegemaakt op straat en tijdens de klimaatmarsen. Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken.

In het hoofdstuk dat gericht is aan de politici en beleidsmensen, zijn de twee klimaatactivisten het scherpst. Ze pikken het niet dat ze door politici als pessimisten omschreven worden. “Wij zijn geen doemdenkers. (...) Integendeel: voor jullie staan mensen die nog steeds geloven in beleid. Waarom zouden wij anders protesteren? Wij kijken naar de feiten. En we zeggen dat we van jullie een drastisch beleid verwachten”, klinkt het.

“We weten zelf dat we niet alles weten. Het gaat voor ons over onze toekomst, over het leven dat wij wel of niet zullen leiden indien er niets drastisch gebeurt. Dat hebben wetenschappers en academici wel degelijk begrepen. Daarom steunen zij ons”, luidt het.

Wie het volledige boek wil lezen kan dat dus vanaf morgen doen. Dan ligt het in de winkelrekken.