Zeer droevig nieuws: Acteur Luke Perry is op jonge leeftijd overleden
PMN
Zeer droevig nieuws: Acteur Luke Perry is op jonge leeftijd overleden
Foto: Photonews

Er is zeer droevig nieuws. Acteur Luke Perry is overleden. De voormalig ‘Beverly Hills, 90210’-acteur overleed in een ziekenhuis in Burbank, meldt TMZ.

Achter de initiatiefnemers zit de Milli Görüs-beweging, weet de krant, maar dat wordt ontkend. Die beweging heeft nu al acht moskeeën in de Limburgse mijngemeenten en scholen in Brussel en Charleroi.

Zij vinden dat het bestaand onderwijs niet genoeg kansen biedt aan jongeren die een Islamitische achtergrond hebben. “We zijn ervan overtuigd dat achterstand geen lot is”, zegt Ramazan Erbas, coördinator van de nieuwe school, die Crescent (Halve Maan, nvdr) College heet. “We zullen ook lessen Arabisch en Turks geven zodat jongeren de kans krijgen om hun moedertaal beter te beheersen. We zijn ook de eerste school in Vlaanderen die islamitisch onderwijs zal organiseren.”

Genk
Het Lucernacollege in Houthalen is ook opgestart door de Turkse gemeenschap, maar ze willen zich niet als islamitische school profileren.

Het is ook al duidelijk waar de Islamitische school moet komen. Dat zou in Genk zijn. De nieuwe school kan starten in de gebouwen van Regina Mundi.

Meer nieuws

Meer nieuws

.