Annelies uit ‘Blind Getrouwd’ schrikt zich rot van Joris op hun huwelijksnacht
PMN

Annelies en Joris proberen in ‘Blind Getrouwd’ nog steeds hun weg te vinden in hun huwelijk. Makkelijk is blijkbaar anders.

We weten dat roken erg ongezond is. Niet alleen voor de roker zelf maar ook voor de mensen in de buurt die passief meeroken. En bij dieren is dat net hetzelfde.

Rokers zijn hun eigen huisdieren aan het vermoorden zonder dat ze het zelf beseffen. Passief roken is voor dieren immers nog schadelijker dan voor de mens. 

Kanker door giftige dampen
Bij katten kan de damp van de sigaret, die giftige stoffen bevat, blijven kleven aan hun vacht. De kat heeft daardoor een verhoogde kans op mondkanker. Honden zijn dan weer gevoelig voor hun ademhaling en de giftige damp kan bij hen neus - en sinuskanker veroorzaken.

"Niet van bewust"
“Veel eigenaars zich hier niet van bewust”, merkt dierenarts Olivia Anderson-Nathan op. “Als ze wisten dat het roken ook effect heeft op de gezondheid van hun huisdieren, zouden ze wel stoppen. Collega-dierenartsen zien vaak het verwoestende effect van passief roken bij dieren. Dit kan gaan van astma tot dodelijke aandoeningen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.