‘Kat Kerkhofs en Dries Mertens hebben opnieuw een groot probleem in hun relatie na recente gebeurtenissen’
PMN
‘Kat Kerkhofs en Dries Mertens hebben opnieuw een groot probleem in hun relatie na recente gebeurtenissen’
Foto: Photonews

Dries Mertens en Kat Kerkhofs zien elkaar niet heel vaak. Dries voetbalt in Italië bij Napoli. Kat werkt hier aan haar carrière.

Maar dagelijks veel je smartphone gebruiken is niet erg gezond. Specialist Robert Lustig zegt aan het wetenschappelijk blad ‘Science Alert’ dat de constante stroom van meldingen van onze telefoon zorgen dat onze hersenen constant in stress zijn. Daardoor kunnen ze zelfs in de war geraken. “Ongeveer 11% van de mensen kampt met een technololgieverslaving”, luidt het.

Larry Rosen, professor in de psychologie aan de California State University, waarschuwt ook voor de fysieke gevolgen die het overvloedig gebruiken van je smartphone kunnen veroorzaken. Volgens hem is voor veel gebruikers een gewoonte geworden om hun smartphone voortdurend te gebruiken. “Hun hart begint sneller te kloppen, hun huid begint te tintelen en ze worden steeds nerveuzer door veel naar het scherm te kijken.”

Al heeft Rosen wel een oplossing voor wie constant zijn smartphone gebruikt. “Je moet werken met de timer van je smartphone”, zegt hij. “Je zet je timer op 15 minuten en gedurende die tijd mag je je smartphone niet aanraken. Dat doet je zo heel regelmatig. Wanneer het alarm van je smartphone na een kwartier gaat en je wil toch afmaken waarmee je bezig was, weet je dat je op goede weg bent. Daarna kan je de timer op 20 minuten enzo verder.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.