Veerle uit ‘Blind Getrouwd’: “Zelfde als probleem als Lenny en dat is heel erg”
PMN
Veerle uit ‘Blind Getrouwd’: “Zelfde als probleem als Lenny en dat is heel erg”
Foto: Medialaan

Veerle en Nick verwachten binnen enkele weken hun eerste baby. Ze kijken ook met veel belangstelling naar het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’.

De hele zaak is vandaag begonnen voor het assisenhof in Brussel. De feiten dateren van 1 juli 2015. In een klein flatje aan de Auguste Van Zande straat in Sint-Agatha-Berchem past Bouchra Farih - net 18 geworden - op haar broertje Soufiane (4), schrijft Het Laatste Nieuws. Haar ouders zijn uit werken.

Paniek
Iets na vier uur loopt ze in paniek naar buiten. “Er is iets met Soufiane!" De buren zien dat het kind niet meer reageert. Het jongetje voelt zelfs al koud aan. Ze bellen de hulpdiensten. Reanimatiepogingen van verplegers en artsen halen niks meer uit.

Niets speciaals
Wanneer de politie twee uur later aankomt, merken ze op het eerst gezicht niets speciaals op. De agenten vernamen ook dat Soufiane haar broertje veertien dagen eerder was opgenomen in het ziekenhuis. Door het warme weer dat er op dat moment was. 

Wetsdokter
Nadat het lichaam voor de tweede keer onderzocht wordt door een wetsdokter, wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Hij vindt puntbloedingen in de ogen, het hartzakje, de thymus en het longvlies. Verder nog gestuwde longen en een wat vage en moeilijke zichtbare groef in de bovenhals. Omdat er ook geen andere aanwijsbare oorzaak is voor het overlijden, besluit hij dat de dood van Soufiane het gevolg moet zijn van wurging met een riem.

Meer aan de hand
De speurders vermoeden dat Bouchra Farih haar eigen broertje heeft gedood maar telkens houdt ze haar onschuld staande. “Ik zat op toilet bezig met mijn tablet en toen ik terugkwam reageerde hij niet meer.” Speurders ontdekten ook dat het meisje een bijzonder intense relatie had met ene Mohamed D., zo intens dat ze duizenden telefoontjes, berichtjes, foto's en filmpjes uitwisselden per maand. Soms behoorlijk aangebrand.

Levenslang
Volgens de aanklacht heeft Bouchra - die vrij verschijnt - haar kleine broertje vermoord omdat hij haar relatie met Mohamed D. letterlijk in de weg zat in het kleine appartementje. En omdat hij misschien zijn mondje zou voorbijpraten tegen vader en moeder. De nu 20-jarige beschuldigde riskeert levenslange opsluiting. De relatie met Mohamed D. is gedaan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.