‘The Voice’ - deelneemster raakte betrokken bij zware motorcrash
PMN
‘The Voice’ - deelneemster raakte betrokken bij zware motorcrash
Foto: VTM

Jennifer Berton (26) toonde afgelopen week lef in ‘The Voice van Vlaanderen’. Ze bracht een nummer van Natalia.

“Het programma is eigenlijk een idee van Bart Cannaerts”, zegt Geubels in Het Laatste Nieuws. We gaan lachen met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen.' Dat vonden we allemaal geestig. Maar terwijl we het programma aan het maken waren, hebben we dat uitgangspunt moeten bijstellen. Alleen maar humor volstond niet. Toen we met de eerste groep mensen op vakantie waren, besefte ik: 'Fuck, dit zijn geen 'thema's' meer, we zijn hier met échte mensen op stap. Mensen die we niet willen teleurstellen, ze mogen geen greintje spijt hebben van hun deelname.'"

Maar niet iedereen is positief.” Ik weet het, ik heb ook enkele berichtjes in mijn mailbox gekregen. Dat we 'op de kap van die mensen' probeerden te scoren. 'Uitlachtelevisie ter meerdere eer en glorie van Geubels'... Iedereen heeft recht op zijn mening, maar we hebben net het tegenovergestelde van uitlachtelevisie gemaakt. 'Taboe' heeft bruggen gebouwd en liet op een gemakkelijke, entertainende manier de kijker zien hoe moeilijk het soms is als zwaarlijvige, als lesbische, of als Belg met een donkere huidskleur. We hebben thema's bespreekbaar gemaakt. Ik vraag me af of de auteur van zo'n brief het programma wel gezien heeft."

Er is één aflevering waar Geubels het erg moeilijk mee heeft. Die over armoede. "Als je het zelf zo goed hebt, en je gaat wat lachen met mensen die het met veel minder moeten stellen: dat is moeilijk. Ik heb dat onderwerp onderschat. Dat sommige mensen minder kansen krijgen in het leven dan anderen, wist ik uiteraard. Maar dat er zijn die met zo'n immense achterstand beginnen en dat eender wie op een gegeven moment de onnoemelijke pech kan hebben dat alles in elkaar stuikt: het klinkt misschien naïef, maar dat wist ik echt niet."

Meer nieuws

Meer nieuws

.